About

Οι σχολές χορού “Galena’s Dance Studios” #gds από την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους, παρέχουν στους μαθητές τους την ευκαιρία να σπουδάσουν με κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου και να επωφεληθούν την άρτια και εκτεταμένη γνώση τους στον κόσμο του χορού. Οι σχολές χορού #gds αποτελούν ένα κέντρο διδασκαλίας υψηλών προδιαγραφών για επαγγελματικό, αθλητικό, κοινωνικό και μοντέρνο χορό.

Σε επίπεδο επαγγελματικής κατάρτισης οι νέοι χορευτές προετοιμάζονται κατάλληλα ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες και απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Μέσω της εκπαίδευσης που λαμβάνουν, είναι ικανοί να διδάξουν χορό ως επαγγελματίες σε προχωρημένο επίπεδο, αλλά και να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους ως εναλλακτική επαγγελματική επιλογή.

Στον αθλητικό χορό, οι σχολές χορού #gds έχουν ανεβάσει τον πήχη της διδασκαλίας σε επίπεδα που μόνο σε υψηλά διεθνή πρότυπα μπορεί κανείς να συναντήσει. Οι σχολές χορού “Galena”s Dance Studios” μετρούν πολυάριθμες επιτυχίες στην Ελλάδα και το διεθνή χώρο, τόσο της ίδιας της Γκαλένα Βελίκοβα και των συνεργατών της, όσο και των μαθητών τους ως αθλητές χορού. Παράλληλα, η Γκαλένα Βελίκοβα ως προπονήτρια & χορογράφος έχει αναδείξει πολλούς πρωταθλητές σε διάφορες χώρες.  Ενδεικτικά αναφέρεται μια από τις κορυφαίες αναγνωρίσεις του επιπέδου των σχολών χορού #GDS, η πρόσκληση από το μεγαλύτερο Training Camp αθλητικού χορού σε ολόκληρο τον κόσμο (Ιταλία, Βενετία-Caorle  07.2012), προς την Γκαλενα Βελικοβα να διδάξει σε πετυχημένα αθλητικά ζευγάρια και να παραδώσει σεμινάριο σε πάνω από 450 ζευγάρια που είχαν εισέλθει στο camp συμπεριλαμβανομένων και ζευγαριών πρωταθλητών κόσμου.

Με ιδιαίτερη αγάπη και ευαισθησία στα παιδιά, οι σχολές χορού “Galena’s Dance Studios” #gds δημιούργησαν το Junior Dance Program-Kindy Bit®, που όχι μόνο αναδεικνύει το ταλέντο των παιδιών, αλλά παράλληλα διδάσκει πειθαρχία, στοχεύοντας στη σωστή εκμάθηση και την έγκαιρη κινητική τους ανάπτυξης.  Επίσης οι μαθητές παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο, γιατί ο εγκέφαλος τους έχει ήδη εκπαιδευτεί να επεξεργάζεται σύνθετες πληροφορίες.

Τα τελευταία χρόνια οι σχολές χορού #GDS επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους και στον τομέα της γυμναστικής. Πρωτοπορούν ακόμα μια φορά με μια καινούργια ιδέα το Total Body & Mind Shape® (TBMS).  Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα που περιλαμβάνει συνδυασμό ασκήσεων, διατάσεων, χορευτικών κινήσεων και τεχνικών αναπνοής. Το Total Body & Mind Shape® αναζωογονεί, δημιουργώντας ενδυνάμωση του σώματος μέσω διαδοχικών ασκήσεων, αύξηση της συγκέντρωσης μέσω των χορευτικών κινήσεων και παράλληλα βελτίωση της ευκαμψίας μέσω των διατάσεων αλλά και χαλάρωση μέσω των τεχνικών αναπνοής. Αυτή η ολοκληρωμένη μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου, από απώλεια βάρους και αύξηση της σωματικής απόδοσης μέχρι βελτίωση της διάθεσης και της υγείας.

Οι σχολές χορού “Galena’s Dance Studios” #gds δραστηριοποιούνται ενεργά και στο χώρο της Χοροθεραπείας παιδιών και ενηλίκων. Η  Δρ. Γκαλένα Βελίκοβα, PhD στη Χοροθεραπεία, χρησιμοποιεί στα προγράμματα που εφαρμόζονται στις σχολές #GDS, ένα μοντέλο επικεντρωμένο στην προσωπική, αυθεντική και εσωτερική κίνηση κάθε ατόμου σε συνδυασμό με την ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων τους, οδηγώντας στην μείωση των επιπέδων στρες, η διαχείριση του άγχους και των αρνητικών συναισθημάτων, καθώς επίσης και η βελτίωση της διάθεσης και της αυτοπεποίθησης.

Τις σχολές χορού “Galena’s Dance Studios” #gds έχουν εμπιστευτεί για την δημιουργία των χορογραφιών τους, κορυφαία ονόματα του εγχώριο showbiz (όπως: Φαίη Σκορδά, Αντρέας Γεωργίου,  Ζέτα Μακρυπούλια, Δούκισσα Νομικού, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Βαγγέλης Κακουργιοτης (Boys and noise), Εβελίνα Παπούλια, Αργύρης Αγγέλου και πολλοί άλλοι), καθώς και πολλοί διακεκριμένοι αθλητές – ολυμπιονίκες.

Η συμμέτοχή των σχολών χορού “Galena’s Dance Studios” #gds είναι πάντα ενεργή και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά προγράμματα τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε πολλές χώρες του εξωτερικού όπως: ‘The World’s Best’’ Los Angeles, USA on CBS με τον James Corden and Drew Barrymore, “Dancing with the stars”, ANT1 and BTV, “My style rocks”, Skai, “Star Hellas, Miss Hellas, Miss Young”, m.tv, “So you thinκ you can dance”, ANT1, “Vip Dance”, Nova tv, “Baby dance”, Alpha tv, “Bailando”, Nova tv, “Dansing for you”, Open tv.

Οι φιλόξενοι χώροι στην Αθήνα και τη Λευκωσία αποτελούν πρότυπα, συνδυάζοντας την αισθητική με τη λειτουργικότητα. Μέσα σε αυτό το υποστηρικτικό περιβάλλον, δημιούργημα και αποτύπωμα της ξεχωριστής της προσωπικότητα, η Γκαλενα Βελικοβα υποδέχεται, μαζί με την ομάδα συνεργατών της, τους μαθητές των σχολών. Στόχος των σχολών #gds είναι η διδασκαλία του χορού σε σωστές βάσεις, προσφέροντας παράλληλα καινοτόμα προγράμματα μέσα από τα οποία θα βιώσει ο μαθητής την ευχάριστη και μεταμορφωτική μαγεία του χορού.

About